Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Pulsando el botón de aceptar consideramos que aceptas su uso. Mas información aquí Más información

Noches
Habitaciones
Adultos
Niños
La SéniaLa Sénia


 
 
 
 

Rutas y paseos

Rutes pels llocs més emblemàtics del Parc Natural La Tinença de Benifassà

La Tinença de Benifassà ofereix nombroses possibilitats a l'hora de realitzar rutes, són molts els punts d'interès que s'inclouen dins d'aquest magnífic parc natural. Aquí et mostrem les tres rutes que compten amb un major interès turístic i les que recorren els racons més bells de la Tinença de Benifassà.

En primer lloc hi ha la ruta dels arbres monumentals, en què es visiten el Faig Pare i el Pi Gros. Iniciarem la nostra ruta al Moli de l'Abat, al costat del Pantà d'Ulldecona. Ens desplaçarem per un camí conegut com El Mangraner, per anar vorejant el pantà i fins arribar a la Font de la Canaleta. Després d'arribar a una bifurcació ens dirigirem cap al Barranc de Fou, on uns metres més endavant trobem l'àrea recreativa del Fou. Després d'un breu descans, seguirem ascendint per trobar-nos amb la Font del Teix. A mà dreta agafarem un desviament que ens condueix directament cap al Pi Gros, un dels arbres més monumentals de la Tinença. Tornarem pel mateix camí, en paral·lel al barranc, fins topar-nos de front amb el Faig Pare, un magnífic faigi de 250 anys. Tornarem al punt de partida pel mateix itinerari, sense perdre detall del magnífic paisatge que ens envolta.

faig-pare-haya-madre.jpg

Una altra de les rutes que podràs realitzar dins del Parc Natural de la Tinença de Benifassà és la visita al Portell de l'Infern i el Salt de Robert. L'inici d'aquesta ruta comença a Fredes, passant per la Font del Teix i arribant fins al Mas de Pitxón, on podràs contemplar unes vistes espectaculars de La Tinença. Continuarem baixant per la senda fins arribar a un petit estret entre dues roques; pujarem damunt de la Roca Mirador per observar les aus rapinyaires. Continuarem per la senda fins arribar al mític Portell de l'Infern, un impressionant pas natural per una paret de roca. Baixarem per topar-nos amb la Font de l'Ombria i la Casa Forestal de la Tenalla, un bon lloc per prendre un descans. A continuació ens desplaçarem en paral·lel al Barranc del Salt per finalment arribar al meravellós salt de Robert, una cascada de 25 metres d'altura. Des d'aquí ens dirigirem fins a Fredes, el nostre punt de partida, per una pista forestal.

salt robert-la senia-tinença de benifassa-evadirte.jpg

Finalment, una altra visita interessant pot ser la del Tossal dels Tres Reis, una ruta que discorre pels voltants de Fredes. La nostra ruta comença a la petita població de Fredes, endinsant-nos en el frondós bosc per arribar fins al Coll de Tombadors. Seguint per la pista indicada, arribarem a l'altiplà del Tossal dels Tres Reis, que segons conta la llegenda, era el lloc on es reunien els antics reis d'Aragó, València i Catalunya per no haver de sortir dels seus respectius territoris. Aquí podrem observar unes magnífiques vistes panoràmiques de la Tinença de Benifassà. Després d'aquesta fantàstica experiència, seguirem la nostra ruta descendint fins al Mas del Ric de Fredes i travessant la Pineda Pla, un majestuós bosc de pinassa. Iniciarem una pujada vorejant el Tossal d'en Cervera i després baixarem fins al Mas del Peraire, una microreserva de flora i fauna de gran interès natural. Des d'aquí, reprendrem el sender i baixarem fins a la població de Fredes, punt de partida de la nostra ruta.

tossal dels tres reis-tinença de benifassa-evadirte.jpg


Un passeig pels voltants del Riu Sénia

Si et trobes visitant el municipi de la Sénia en un dia molt calorós, et plantegem l'opció de donar-te una passejada pels voltants del riu Sénia. Qualsevol part del recorregut del riu pot convertir-se en un agradable passeig en els dies en què la calor apreta. Passejant per la vora d'aquest riu, tindràs la possibilitat de contemplar el meravellós paisatge que t'envolta. Gràcies a les frondoses copes dels arbres, el recorregut ofereix una agradable ombra al llarg de gairebé tot el tram. I si ets dels atrevits no dubtis en donar-te un refrescant bany a la famosa Peixera, una antiga presa que canalitzava les aigües del riu per aprofitar-les en el regadiu i el funcionament dels molins. Mentre et donis un bany tindràs la possibilitat de contemplar les increïbles vistes de la façana de la Sénia. Una bonica experiència que no pots deixar de fer.

riu senia-la senia-rio senia-evadirte-3.jpg

Un recorregut pel casc històric

Un bonic passeig que pots fer al municipi de La Sénia és caminar pels carrers del seu casc urbà, que es troba dividit entre el nucli medieval i el casc antic. El casc medieval comprèn els carrers Major i Cardenal Cisneros. Al carrer Major és on es troben les cases més antigues del municipi en què apareix gravat l'any de construcció dels edificis, sent la Casa Pere Ferrer l'edifici de major antiguitat que es conserva, datat en 1689. Al principi d'aquest carrer es troba situada la casa Abadia, un edifici que ha estat sempre vinculat a l'ensenyament, sent actualment l'Escola de Música de Joventuts Unides. Passejant pels carrers del casc medieval i del nucli antic, observaràs preciosos balcons amb baranes de ferro forjat. Continuant pel carrer Cardenal Cisneros et toparàs amb Ca Palau, una casa pairal que es conserva tal com era quan es va construir i al costat d'aquesta casa es troba un mirador en què es poden observar les Cases del Riu. En aquest carrer trobaràs les escales que condueixen a Les Cases del Riu, a més dels horts, la Peixera i els safareigs. Al nucli medieval del municipi també es troba ubicat l'Antic Ajuntament, que encara conserva l'estructura original i, adherida a ell, la porta de l'antiga presó. Pel que fa al nucli antic, està format per la Plaça Major i els carrers que l'envolten, acollint dos dels edificis més antics datats en 1785 i 1790. Seguint per la Plaça Major ens topem amb el carrer Sant Antoni, antigament coneguda com Carrer Molí l'Oli, ja que anteriorment acollia diverses cases que es dedicaven a la realització d'oli. Perpendicular al carrer Sant Antoni és el carrer Jaume I, anys enrere coneguda com carrer la Nòria, ja que era un camí que conduïa fins a la sínia. Finalment, des de la Plaça Major tens la possibilitat de baixar fins a la Font Vella, una construcció de 1833 que es va construir amb la intenció de portar aigua al poble.la senia-vista aerea-evadirte-montsia.jpg

Está pasando

logo-bottom
evadirte!com Links